Zoeken
  • evy309

Een financieel architect denkt ruimer mee? Hoe?


Onze taak als financieel architect!

Inflatie, deflatie, recessie, hyperinflatie, stijgende prijzen, stijgende grondstofprijzen, economisch verval, oorlog, post covid of toch nog covid, rentevoeten met een stijgende trend, loonkosten omhoog, nettolonen hoger, nieuwe belastingen, geld bijdrukken, ...

Het is allemaal wel wat. Op zich weinig anders dan anders. Recessie is een onderdeel van ieder economisch model. Om de inflatie te stoppen, gaan ze geld bijdrukken, belastingen verhogen en rentevoeten doen stijgen. Eens de inflatie stagneert, komt er een periode van herstel.

Zelf hebben we nog woonkredieten gerealiseerd aan 5.5% in 2009 en toen vond men dit goedkoop alsook een juiste periode om te investeren. Dus een rentevoetniveau waarderen, is zeer relatief. Je moet op lange termijn kijken, vandaag kost geld lenen nog steeds geld, maar minder dan de marktcorrectie om je heen.


Waar zit vandaag onze kracht als financieel architect?

We denken ruimer dan alleen maar rentevoeten en kostprijzen (dat is niet anders dan vroeger). Alleen moet je vandaag met hogere tarieven (dan je gewoon bent) werken in een veranderlijk economisch verhaal. Velen ervaren dit als "hogere tarieven", maar in de praktijk is dat niet zo. De inflatie is vandaag hoger dan de kostprijs van de rente. Investeren, sparen, beleggen, lenen en financieren zijn nog steeds de juiste keuze mits economisch motief of model.

We brengen ook de vaste en variabele kosten in kaart met als doel deze te optimaliseren. Een investering in je woning door bv. zonnepanelen, isolatie, ramen, deuren, domotica, thuisbatterij,... te overwegen om de kostprijs van je energiekosten te drukken. Een hogere vrijstelling in een brandverzekering of hospitalisatieverzekering drukken dan weer de premiekost zonder in te boeten aan kwaliteit. Dit zijn slechts een paar voorbeelden waarmee we aan de slag gaan.

Daarnaast stellen we ook de inkomsten in vraag. Ieder snoeit graag in kosten, maar kijkt men wel genoeg naar extra inkomsten. Extra inkomsten kunnen zijn: passief inkomen, juiste investeringen met rendement, investeren, juist beleggen, flexijobs,...

Win aan koopkracht!

Winnen aan koopkracht is belangrijk. Een herfinanciering met geldelijke middelen is vandaag veelal zelf een gezonde keuze. De liquiditeiten kunnen een economisch motief zijn. Of waarom niet extra financieren voor energetische veranderingen die een effect hebben op korte en lange termijn? Op korte termijn dalen je energiekosten, op lange termijn stijgt de waarde van je vastgoed.


Vijf zaken waarbij je op ons kan rekenen!


1) Informatie over wat er vandaag speelt, waarom recessie noodzakelijk is om inflatie te stoppen. Informatie over het BNP, devalueren van de schuld in tijden van hyperinflatie, het herstel,...

2) Adviseren en motiveren om een overzicht te maken, dit bij te houden en dit regelmatig te bespreken. Zo komen kansen en juiste investeringen naar boven. Zeker als de kans om een opbrengsteigendom aan te kopen mogelijk is, of mogelijk gemaakt kan worden. Niet investeren en oppotten = verliezen. Zwaar investeren in je eigen huis zonder opbrengst te hebben = verliezen. Verliezen = kans op moeilijkere tijden en minwaarde.

3) Om recessie en inflatie op te vangen is spreiden belangrijk. Zorg voor cash, niet te veel maar voldoende buffer, zorg voor juiste beleggingen en start spaarplannen op, zorg voor vastgoedinvesteringen met rendement en vooral, blijf rustig. Na recessie komt altijd herstel.

4) We brengen rust, overzicht en advies om jouw doelen, gezinssituatie of levensverhaal correct bijsturen. Je kan bij ons een persoonlijke opvolging verwachten. We vragen wel om zelf een afspraak in te plannen via www.juistefinancielekeuzes.be/book-online

5) We staan je bij alsof het ons eigen koopkrachtverhaal is. We zorgen waar mogelijk voor een cashbuffer. We activeren je om te investeren in vastgoed. Ook vandaag is dat nog steeds de juiste keuze.

Persoonlijke begeleiding, persoonlijk contact, ruim advies ,... Het is er, het bestaat. Gebruik het maar.
47 weergaven0 opmerkingen