top of page

Aankoop eerste woning

eerste woning aankopen

Waarop moet je letten bij de aankoop van je eerste woning?

Voor je start met je zoektocht naar een nieuw huis of appartement, is het belangrijk te weten over welk budget je beschikt. Vergeet zeker niet dat je bij de aankoop van een woning ook heel wat kosten en taksen moet betalen: de registratierechten, de aktekosten, het ereloon van de notaris, de onroerende voorheffing…

EPC

Wat is een EPC attest

Een EPC attest of energieprestatiecertificaat is een rapport dat inzicht geeft in de energetische kwaliteit van een woning.
Wanneer je als verkoper bij het opmaken van de notariële akte geen energiecertificaat kan overleggen dan heeft de notaris de plicht om dit te melden bij het Vlaams Energieagentschap.

Een woning aankopen, wat kost dit?

Alles begint uiteraard met de berekening van de kosten gekoppeld aan de aankoop van de woning. Deze kosten worden bepaald door de aankoopprijs van het onroerend goed. In dit E-Book kan u een overzicht terugvinden  van de kosten die gekoppeld zijn  bij de aankoop van een woning.

Een woning aankopen, Hoe bepaal je het bedrag om als buffer te houden?

Het behouden van een buffer is erg belangrijk. In dit E-Book kan je enkele stellingen terugvinden die jou hierbij kunnen helpen.

kosten aankoop woning
buffer behouden
Eerste aankoop: Investeringen

Contact

Bestand uploaden

Bedankt voor de inzending!

Kopie van juiste financiële keuzes (3).png
Eerste aankoop: Contact
bottom of page