top of page

Ondernemers en Zelfstandigen

ondernemers en zelfstandigen

Welke financieringen zorgen ervoor dat de liquiditeit van de onderneming beter gewaarborgd is?

Financiering voorafbetaling belastingen: lening die je aangaat bij een kredietinstelling voor het betalen van je voorafbetalingen belastingen. Hiermee bespaar je mogelijk extra geld uit, vandaag rekent de fiscus een extra toeslag aan de bedrijven die onvoldoende vooraf betaald hebben. 

​Financiering vakantiegeld en eindejaarspremie: lening die je afsluit bij een kredietinstelling voor het betalen van de vakantiegelden of eindejaarspremies van je werknemers.

Bedrijfskapitaal

Wat is een krediet bedrijfskapitaal?

Een krediet bedrijfskapitaal dient voor de financiering van het werkkapitaal van een onderneming. Dit soort krediet wordt doorgaans aangegaan voor een middellange termijn.


Het is een interessante tool voor ondernemingen waarbij de tijd tussen productie en verkoop zeer lang is.  Of wanneer kleine investeringen samen plots groot zijn geworden. 

Je kan dit ook inzetten als herstel van bedrijfskapitaal. 

Ondernemers en Zelfstandigen: Investeringen
rekening courant actief

Wat is een rekening courant actief?

Rekening courant actief betekent dat je als zaakvoerder of bestuurder geld van je vennootschap kan ontlenen. Je gaat dus geld van je vennootschap privé gaan gebruiken. 


Opgelet, dit is niet gratis. Geld lenen kost ook geld. Ook als je leent van je vennootschap. De fiscus straft dit streng af door rentevoeten te hanteren van meer dan 9 % als er onvoldoende motivatie of doel is. 

rekening courant passief

Wat is een rekening courant passief?

Rekening courant passief betekent dat je als zaakvoerder of bestuurder een lening geeft aan je eigen vennootschap. 


Ook hier maak je best werk van een leenovereenkomst met bepaalde rentevoet. 


Ondernemers en Zelfstandigen: Investeringen
Investeringskrediet

Wat is een Investeringskrediet?

Een investeringskrediet is uitsluitend bestemd voor zelfstandigen en ondernemingen. Het is een krediet op middellange of lange termijn dat dient om investeringen te verrichten voor de uitbreiding van je bedrijf. Investeringen kunnen machines, meubilair, vastgoed of zelfs een wagen zijn. Kortom: vaste activa voor de uitbouw van de activiteiten.

Voorschotkrediet

Wat is een voorschot krediet op je VAPZ?

Ben je zelfstandige en heb je een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen afgesloten? Wel, dan kan je deze contracten op een zeer voordelige manier gebruiken als je vastgoed wil kopen, bouwen of verbouwen.

Ondernemers en Zelfstandigen: Investeringen

Contact

Bestand uploaden

Bedankt voor de inzending!

Kopie van juiste financiële keuzes (3).png
Ondernemers en Zelfstandigen: Contact
bottom of page