top of page
Hefboom

Je krediet gebruiken als een hefboom

Welke situatie spreekt het meest tot de verbeelding?

 • Ik heb na 25 jaar 1 woning afbetaald en heb weinig kunnen sparen in de tussentijd. De tussentijdse verbouwingen heb ik dan ook met eigen middelen gefinancierd.
   

 • Ik heb na 35 jaar een gezinswoning en 2 opbrengstpanden afbetaald, daarnaast heb ik ook een mooie spaarbuffer aangelegd door de huurgelden te herinvesteren.
   

De juiste kredietkeuze kan er voor zorgen dat je geld voor jou gaat werken waardoor je de terugbetaling van het krediet kan combineren met een bewuste vermogensgroei.  
 

 1. Door een investering in vastgoed te financieren met een krediet behoud je meer roerend vermogen waardoor je zowel onroerend als roerend kan groeien. Daarbovenop kunnen de kosten verbonden aan het krediet worden gedragen door de huurinkomsten die de investering met zich meebrengt. Je gaat dus vreemd geld gebruiken om te investeren en laat de kosten hieraan verbonden door een derde betalen.
   

 2. Door een kredietcentralisatie uit te voeren kan je de maandlast gaan drukken waardoor je spaar -en beleggingscapaciteit stijgt. Hierdoor zal je makkelijker en sneller aan vermogensopbouw kunnen doen.
   

 3. De overwaarde van je woning kan je gaan gebruiken om of verder te investeren in vastgoed zonder dat je een torenhoog bedrag aan eigen middelen moet ophoesten. Op die manier kan je buffer behouden en je onroerend vermogen laten groeien.
   

 4. De mogelijkheid bestaat om geld uit je baksteen te halen aan de hand van liquiditeiten. Je gaat als het ware een stuk van het afbetaalde bedrag recupereren op je rekening waardoor je de mogelijkheid hebt om roerend vermogen gaan op te bouwen.
   

 5. Door bij aanvang van het krediet te kiezen voor een langere looptijd, druk je de aflossing. Door de jaren heen stijgt het beroepsinkomen waardoor het restinkomen telkens groter wordt en je roerend vermogen dus kan laten stijgen. Je kan door de jaren heen de looptijd ook gaan inkorten indien je maandelijks inkomen ruim gestegen zou zijn en je buffer of vermogen naar jouw gevoel voldoende groot is.
   

 6. Door bij aanvang minder eigen middelen te investeren en meer geld op te halen bij een financiële instelling, stijgt het rendement van je vastgoedinvestering. Door de jaren heen stijgt de waarde van het onroerend goed en in de tussentijd ontvang je als verhuurder huurinkomsten die je ook mag indexeren.

 

 

Bijkomende info kan je ook terugvinden in onze E-Books

Voorbeelden herfinancieren: Investeringen
Voorbeelden herfinancieren: Contact
bottom of page